Stacks Image 48270
Så här kan en Reikibehandling upplevas

Var och en får sin egen upplevelse av en Reikibehandling. Upplevelserna kan variera enormt från person till person. En av anledningarna till det är att energin verkar där den mest behövs för tillfället. Det är också olika hur stor mängd energi man är öppen för och hur fritt den kan strömma i kroppen.
De flesta känner i alla fall hur en lugn och djupt avslappnande känsla infinner sig. Ibland händer det att mottagaren somnar. Det är ingen nackdel, snarare tvärtom, eftersom det tyder på att man verkligen är fri från motstånd och släpper in de helande energierna i kroppen. En del människor kan känna hur gamla obearbetade erfarenheter kommer upp till ytan igen, vilket gör att de gömda känslorna frigörs. Resultatet av det kan t.ex. bli ett förlösande skratt, eller att tårar av sorg väller fram. Vissa kan känna en tillfälligt ökad smärta när energin arbetar med en blockering.

Behandlingarna kan också resultera i en upplösning av de inre barriärerna, som tidigare har förhindrat ett själsligt växande. Ofta finner man lösningar på sina problem, och det är inte ovanligt att man får mod till att ta vissa avgörande steg till förändringar. Det händer ofta att mottagaren får nya idéer och visioner; såsom att byta jobb, sluta röka, börja motionera, börja meditera, bli vegetarian eller att till och med bli Reikihealer själv.
Reikienergin renar också kroppen från gifter, och detta kan orsaka fysiska avgiftningssymtom. Det kan vara ökad utsöndring av kroppsvätskorna; t.ex. rinnande ögon, upphostande av slem, ökad urinavgång, diarré. Även via huden försvinner gifter och slaggprodukter.

Dessa utrensningsreaktioner kan jämföras med de som brukar uppstå under en fasteperiod. Man ska inte betrakta dem som sjukdomssymtom, utan som viktiga medel för att uppnå hälsa. Alla är de ett resultat av en absolut naturlig reningsmekanism. Upplevelserna som nämnts ovan kan sitta i flera dagar, ibland veckor. Men det händer också att man är upptagen av vardagen och inte noterar något speciellt alls. När man gradvis kommer i balans upptäcker man ibland förändringar långt efteråt: "– Men jag har ju faktiskt inte varit arg på en hel månad nu!"

Utdrag ur "Reiki - Naturlig healing genom den Universella Livsenergin",
av G. Moss Bjerling. 3:e reviderade upplagan, 2007. Äspered: Secourong Förlag